Smide i Stockholm är industriellt

Smide i Stockholm visar att en smed är inte bara är någon som står vid ett städ, de har en industriell inriktning och levererar produkter till stora byggen och bostadsrättsföreningar.

En modern smed arbetar med verkstads- och byggnadssmide på stålverk, byggplatser och plåtslagerier och kallas ibland för stålbyggare. Man arbetar med allt från stora stålkonstruktioner till mindre inredningsdetaljer som trappräcken och ståldörrar. Kundkretsen är framför allt större byggbolag, statliga verksamheter, mindre företag och bostadsrättsföreningar.

Ibland kan man också till exempel sätta upp en järngrind eller ett inbrottsgaller för en privatperson. Ett företag i branschen arbetar med montage, reparation och framställning. En skicklig smed har stor yrkesstolthet och är certifierad att arbeta med ett antal olika svetstekniker och olika järn- och stålmaterial.

Även om smidesstål är hårt kan det bli utmattat, gå sönder och behöva tillsyn

En smed blir med sitt yrkes- och materialkunnande ibland anlitad för att inspektera konstruktioner som blivit lite äldre. Vid broar eller trappräcken måste säkerheten vara särskilt hög och då krävs regelbundna inspektioner för att se att de fortfarande håller måttet. Skulle det finnas brister kan smeden då arbeta med att och laga, förstärka eller bygga nytt.

Yrket innebär ofta arbete med varma, tunga material och ibland höga höjder. Kraven på säkerhet för den personal och de som finns i närheten är därför mycket viktig. Seriösa företag som arbetar med smide i Stockholm anlitar därför bara certifierad, erfaren personal och är noga med att följa alla de moderna miljö- och säkerhetskrav som finns.

9 Oct 2021