Solna har målare som vet vilken färg som passar var

Målare i Solna med stor erfarenhet av olika typer av målarjobb. En professionell firma som håller fokus på hållbara produkter, för vår och miljöns skull.

När man målar fasaden behöver man lite vetskap om vilken färg som satt där innan. Till skillnad från inomhusfärg, som i stort sett kan målas över i alla lägen oavsett färgtyp, behöver fasaden lite mer omtanke. Fasadfärgen är inte bara en prydnad utan även ett skyddande lager. Man kan se det som att färgen tar smällen när uselt väder som regn och storm drar in. Ju längre färgen håller, desto längre håller fasaden!

Träfasader är ofta målade med Falu Rödfärg eller någon annan vattenlöslig produkt. Den kan inte målas över med en oljefärg, då släpper färgen snabbt och jobbet är ogjort. Tvärtom gäller samma sak, en fasad målad med oljefärg ska målas om med oljefärg. Lika för lika gäller fasaden. Men hur vet man vad som var där innan?

Med en målare får man en tålig fasad

Lösningen är ofta att kontakta en målare som kan avgöra vilken färg som redan sitter på fasaden. Det är klart, har man själv målat fasaden tidigare, får man hoppas att kvitton på färgen eller anteckningar finns sparade. Men i de andra fallen kan målaren göra lite detektivarbete. I Solna finns det bra alternativ på just sådana målare med lite detective skills!

Är då målaren på plats, så är det enkelt att diskutera fram den bästa lösningen på ny fasadfärg. Det händer en del på marknaden, så att utvärdera nya metoder och nya produkter kan ge bättre fasadfärg till bättre pris! Kom i kontakt med en målare via denna hemsida: målaresolna.nu

20 Jul 2022