Stålbyggnad – inte bara för padelhallar

En skräddarsydd stålbyggnad är ett perfekt val för de flesta verksamheter – från padelhall till maskinhangar. De är också miljösmarta och lätta att underhålla.

De senaste åren har en våg av padelhallar sköljt över oss. Över hela landet dyker det upp stålbyggnader, stora som små, som rymmer landets alla padelspelare. Men en stålbyggnad är en flexibel lokal som kan skräddarsys för en mängd olika behov – till allt från små butiker och kontor till enorma lagerlokaler.

Det miljösmarta i en stålbyggnad ligger i sparandet – man sparar på resurser, på energiförbrukningen och på underhållet. Det stål som går åt till konstruktionen är till 100% återvinningsbart. Så i slutet av en byggnads livscykel blir den till nya stålbyggnader eller andra ting. Men så länge man tar hand om den och slänger på en skvätt rostskyddsfärg då och då är det långt kvar till dess.

Utökning? En stålbyggnad fungerar som en byggsats

En stålbyggnad kan liknas vid en byggsats, där i ligger flexibiliteten. Behöver bonden en till traktor i sin maskinhall? Eller expanderar kontoret? Då är det lätt att ta bort gaveln, sätta dit några extra meter vägg för att sedan sätta tillbaka gaveln. Och vips så finns det mer plats.

Uppe i vårt kalla hörn av världen är en bra isolering A och O för alla byggnader. En stålbyggnad kan man lätt isolera vilket gör den energieffektiv. Det innebär att uppvärmningskostnaderna hålls nere. Byggnaderna är också lätta att komplettera med solceller för att ytterligare minska på elförbrukning och elkostnader.

12 Sep 2022