Stängsel utgör det skydd du behöver

Älskar man någonting så ska man också skydda det till varje pris. Det kan nog många hålla med om. Och ibland skyddas man allra bäst av ett rejält stängsel.

Den klassiska Gävlebocken sattes för första gången upp 1966 och återkommer plikttroget år efter år. Detta trots mängder med försök att bränna ned kulturmärket, vilket i många fall dessvärre också har lyckats. Det tog 53 år innan den fick stå obränd två år i rad. Sorgligt nog för alla gävlebor som älskar att se den stolta bocken resas jul efter jul.

Att det finns så många klåfingriga pyromaner i Gävle har naturligtvis inte gått staden obemärkt förbi. Därför har man också från och till infört olika åtgärder för att förhindra att någon ska kunna sätta eld på bocken i fråga. Vad man kan tycka att staden borde prioriterat är dock ett ordentligt stängsel runt den älskvärda bocken.

Stängsel skulle säkra bockens framtid

Ett bra stängsel i Gävle skulle kunna göra stor skillnad för bockens framtid. Ett högt staket som inte tillåter någon att ta sig fram till halmdjuret vore helt avgörande för dess chanser att inte brännas ned. Det är någonting som Gävle stad borde ta i beaktande och fundera ett extra varv kring.

Det går dock att invända med att ett stort ogenomträngligt stängsel möjligtvis också skulle gå ut över själva upplevelsen. Att det kanske inte ens skulle gå att få se bocken lika bra om den är inhägnad å det yttersta. Men det man älskar skyddar man. Är det inte så?

10 Mar 2023