Sten kan användas till mycket

Använd sten i din inredning! Det är mycket vackert att ha stenar som bänkskivor. Det finns så många olika sorter, i både ljusa och mörkare nyanser. Mer slitstarka bänkar finns knappt. Tar du granitsten som bänkskiva håller det i tusentals år. Varken värme eller kyla rår på stenen. Du kan ställa varma kastruller var som helst på den skivorna och får inga fula märken efteråt.

Använd sten till att göra en grill

Även utomhus är det vackert med marksten i trädgården. Du kan göra så mycket med marksten. Du kan bygga din egna bänk, inte bara en altan, även om det är mycket snyggt. En altan gjort helt i marksten behöver du inte underhålla. Du kan ställa vad du vill på en stenaltan och du ser inte fula märken. Det kan redan och snöa hur mycket det vill på en stenaltan, utan någon förändring. Varför inte bygga en egen utomhusgrill och bänkar i marksten? Då har du både grillen och avställningsytor utan att behöva tänka på var du ska ställa heta saker. Passa på att bygga en rökugn samtidigt med grillen så får du möjligheten att laga maten utomhus. Grillat är ju ändå bäst. Läs här för fler förslag på vad du kan göra med marksten.

Gör blomrabatter med sten

Gillar du att ha blommor i din trädgård? Då kan du anlägga snygga blomrabatter med sten. Du kan göra avsatser för en sluttande tomt. Det bklir snyggt att plantera blommor med stenar som avgränsar rabatterna. Till och med den damm med guldfiskar i kan du göra med sten, eller varför inte en hel pool? Kan vara skönt att svalka sig ute i sommarvärmen. Du får en lyxig tomt på det sättet.

Gör en uteplats för umgänge ute

Är man den som gärna bjuder många på trädgårdspartyn kan man bygga stora matbord i sten med tillhörande bänkar och placera sköna kuddar att sitta på. Sedan är det bara parasollet som fattas och ni har en skön plats att bjuda gästerna till. Om du har byggt grillen nära uteplatsen får du också värme efter grillningen som värmer er när sommarnatten närmar sig. Sten är hållbart material och du kan elda på mycket. Till exempel granit är en mycket hålbar sten som inte får märken av värme.

Gör plats för barnens lekar ute

Har du barn kan du bygga lekplatser i marksten, eller i betong. Betong är ett underskattat material. Det är formbart och starkt. Barnen kan få en egen koja i betong som kan bli en kiosk, ett café eller ett hotell. Den som vill få ut sina barn mer kan hjälpa till med att bygga lekställningar som tål barnens lekar.

12 Feb 2018