Stuckatur Stockholm - vanliga frågor

Har du någonsin gått omkring i Gamla Stan i Stockholm och sneglat upp på byggnaderna där så har du också lagt märke till de dekorativa föremål som pryder fasaderna. Samma sak gäller på Östermalm. De dekorativa föremålen handlar om stuckatur i Stockholm och detta är även gångbart inomhus - i allra högsta grad.

Stuckatur är ett byggnadselement som inte fyller någon annan funktion än att addera en högre estetik till en byggnad eller till ett rum. Visst, viss stuckatur i Stockholm kan även placeras ut i syfte att exempelvis dölja skador på väggar och längs taket, men på det stora hela: det handlar om skönhet. Och, det är långt ifrån det sämsta, eller hur? Att bo i en vacker, elegant och lyxig bostad är en dröm för de flesta. Med stuckatur i Stockholm kan den drömmen bli verklighet.

Här nedan tänkte vi gå igenom lite kring stuckatur i Stockholm och göra det genom att svara på några vanliga frågor - enligt följande:

Kan jag köpa stuckatur i Stockholm?

Ja, det finns moderna tillverkare av stuckatur i Stockholm som dels kan erbjuda tillverkning av mer unika element - men där du även kan hitta mer klassiska former och befintliga mönster.

Passar stuckatur överallt?

Det är en fråga om tycke och smak - och känsla för inredning. Stuckatur kan definitivt passa i de flesta bostäder, men rent generellt så brukar en bostad med högre takhöjd gifta sig bättre med stuck. Åtminstone om det placeras i taket då den då fyller en funktion i att rama in och göra ett rum mindre ödsligt.

Varför slutade man med stuckatur i Stockholm?

Allt går i vågor. Stuckatur tappade rejält i popularitet i samband med att funkis-arkitekturen slog igenom i Sverige. Bort med det vackra - in med det avskalade och mer funktionella. Idag ser man att många återigen har börjat upptäcka fördelarna med stuck. Vill du bo i en vacker och mer personlig bostad så är det bara att kontakta ett stuckaturföretag i Stockholm.

31 Mar 2023