Ta väl hand om och slipa din altan

Mjuka sommarfötter mot varmt och härligt, lent trägolv. Känslan av att njuta av den svenska sommaren på hemmaplan är lyx. Att öppna dörren och bara kliva ut i din egen oas av livskvalitet.

Finns det något härligare än ett varmt trägolv som du kan kliva ut på barfota? Enbart iklädd morgonrock och med favoritkoppen i handen med varmt och härligt morgonkaffe. Är du en lyckligt lottad person som faktiskt äger en egen altan med ett eget hus intill? Se till att verkligen stanna upp och njuta av det fina du har. Tyvärr är det inte alla förunnat att äga sitt eget hus och kunna kliva ut på en slipad altan. Svensk sommar, morgonsol och fågelsång. Vi har en underbar livskvalitet i stora delar av vårt avlånga land. Hur bor du? Har du nära grannar eller bor du ute på landet? Vad är livskvalitet för dig?

Att varva ner och njuta av nuet

I en vardag som ibland rusar på för fort är den oas du kan skapa i hemmet din läkande plats. Här kan du slå dig ner i tystnaden och bara njuta av att inte prata eller lyssna. Av att dofta på trädgården, av att avnjuta ditt kaffe i total ensamhet. För dig som hellre njuter kaffet på tu man hand med en älskad så är det så klart helt perfekt att ha två stolar ute på altanen. Ni vill inte få stickor i fötterna när ni tassar ut barfota, så börjar träflisorna resa sig är det hög tid att ta dig tid för en slipning. Antingen gör du det själv eller så hyr du en expert som snabbt slipar din altan och därefter ger träet den omsorg och behandling det behöver.

Trä är ett levande material

Även om trädet en gång sågats ner och blivit till plank - som nu bildar din altan - så är träet ett levande material. Det innebär att plankorna slits av väder och vind. Av sommarens regn och vinterns snö och av värmeväxlingar. Även solens gassande strålar torkar ut träet och kan få det att spricka, skifta i färg eller böja sig. När du väljer en professionell firma till att slipa din altan vet du att det blir både snabbt och snyggt gjort. På bästa möjliga vis slipas de flisor som står upp. Skruvar dras åt och sätts på plats samt att golvet oljas eller ytbehandlas för exakt den känsla och finish du önskar.

26 Nov 2020