Tips inför badrumsrenoveringen

Dags för en badrumsrenovering? Oavsett var i landet man bor, om det så är i Solna, Jönköping eller Haparanda, är det bra med tips inför ett dylikt projekt. Har man noll erfarenhet av badrumsrenoveringar är tipsen i princip nödvändiga. Har man mycket erfarenhet kan man istället hitta nya saker att lära sig. Här kommer fem snabba tips som du kan applicera på din badrumsrenovering.

1.     Gör grundlig efterforskning på förhand

Innan du ens börjar planera det nya badrummet, kan du jämföra, inspireras och på andra sätt efterforska vad som faktiskt finns på marknaden. Därefter kan du skaffa dig en uppfattning om vad på marknaden som passar din personlighet och ditt hem bäst. Det är givetvis även viktigt att ha funktionerna i åtanke. Krävs till exempel två handfat? Ska ditt badrum ha både badkar och dusch? Eller bara en av dem? Besluten är många och det första steget – att faktiskt utforska det som finns på marknaden – är inget man bör slarva med. Bor man i ett tätbefolkat område, till exempel Solna, kan man lätt ta sig mellan många olika byggvaruhus för att spana in utbudet.

2.     Ta hjälp om du är osäker

Om du är osäker finns det gott om entreprenörer som kan hjälpa dig. Vanligt är att man talar med någon som kan inredning hos badrumsleverantören man planerar att använda sig mest av. Inte sällan gör de ett hembesök för att mäta och komma med förslag om vad som kan passa. Beroende på vad man önskar, kan man anlita entreprenörer som håller i hela projektet.

3.     Tidlöst är ofta bäst

En badrumsrenovering är dyrt och tids- och energikrävande. Således är det inte något man vill göra om alltför regelbundet. Den badrumsrenovering du gör bör hålla i många, många år framöver. När det gäller dylika projekt är det bäst att tänka tidlöst. Försök att till viss del ignorera vad som har trendigt just för tillfället, och välj det som står sig över tiden. Stilen kan istället varieras med enklare detaljer.

4.     Gör det personligt

Under en badrumsrenovering finns många möjligheter att sätta sin personliga prägel på rummet. Bor du till exempel i Solna kanske en snygg plansch med trycket ”Solna” och stadens skyline passar bra? Eller så kanske du tycker särskilt mycket om en viss färg och kan skapa ett genomgående färgtema med just den färgen? När det kommer till att göra ett badrum personligt finns inga rätt eller fel. Gå på magkänslan! Dock bör det här göras när själva grunden för badrummet är lagd. Tänk långsiktigt och gör badrummet personligt med till exempel textilier och detaljer på väggarna – inte med kakel eller annat som är svårt att förändra på senare.

12 Nov 2017