Trä går att slipa om och om igen

Har du ett hem med vackra och nyslipade trägolv? Eller har du snarare gamla trötta trägolv som behöver omvårdnad? Drar du dig för att ta itu med problemet? Känns det bökigt och dammigt?

Du kanske har hört talas om dammfri golvslipning, eller har du inte? De finns företag som erbjuder och rent av specialiserar sig på just dammfri golvslipning. Det innebär att du slipper städa efter att de har varit hemma hos dig. Och du behöver inte alls skydda möbler och inredning från damm i samma utsträckning.

Så har du gamla trötta trägolv? Är det parkettgolv som fortfarande har flera omgångar kvar att ta av? Eller är det rent av äkta fint trägolv med breda vackra plank? Höj hela känslan i bostaden genom att slipa dem och ge dem extra kärlek. För vad är väl vackrare än att kliva in i ett hem där solljuset faller över ett vackert trägolv? Vinden fläktar i vackra vita linnegardiner och luften doftar nystädat och fräscht.

Slipa och behandla dina golv

Genom att ge dina trägolv extra kärlek så får de längre livslängd och de ger hela hemmet en annan glow. Tänk dig en vacker 1700-talslägenhet där de gamla trägolven har blivit väl omhändertagna. Slipade och behandlade precis som de förtjänar. I sådana golv finns en historia, i sådana golv finns en speciell lyster.

När du väljer att utföra en dammfri golvslipning använder experterna en utrustning som i princip är en dammsugare som kopplas på golvslipmaskinen. Så allt trädamm som slipas loss från golvet hamnar direkt i dammsugarens insug och aldrig kommer ut i luften i hemmet. Givetvis också tusentals gånger bättre för dig som är allergiker och extra känslig mot damm.

Parkettgolv och trägolv med behandling

När du har anlitat en firma som utfört ett fantastiskt jobb med dammfri golvslipning så vill du förstås behandla golvet på ett passande sätt för att behålla det vackert och hållbart så länge som möjligt. Hur ditt golv ska behandlas för längsta möjliga hållbarhet får du råd om från din golvläggare. Kanske är det hårdvax, betsning, olja eller lack som passar bäst utifrån era unika behov. Kanske vill ni skapa en färgeffekt genom att blanda i pigment i olja eller lack. Vad som passar bäst för just ditt golv vet din golvfirma så fort de har kunnat besiktiga det och även förhört sig om er livsstil. Ta väl hand om era vackra trägolv och de ger er skönhet tillbaka. Läs mer om dammfri golvslipning på denna sida: https://www.dammfrigolvslipningstockholm.se/

26 Aug 2020