Trägrindarna skulle bli pricken över i

Kenneln skulle flytta till ett nytt hus som hade en stor och omgärdad tomt där hundarna kunde springa runt. Och trägrindarna skulle prydas med en fin skylt.

Husköpet var ett faktum. Kontraktet var påskrivet och datum för inflyttning hade spikats. Nu skulle Bengt och Tina snart ha plats nog för att utöka sin kennelverksamhet. En förutsättning för husköpet hade varit att det fanns en tomt som var stor nog för alla hundarna att vistas i och springa runt och leka i.

Den här tomten var perfekt. Den var stor så det räckte och det fanns buskar och träd som gav skugga när det behövdes. Den var också redan omgärdad av ett trästaket. Det skulle bli enkelt att fästa metallnät i detta så att inga hundar fick en chans att rymma.

Trägrindar som håller valpar inne

De grindar som fanns var dock inte så lämpade för att hålla hundar inne, och var svåra att förbättra i det avseendet. Efter lite funderande bestämde sig paret för att skaffa trägrindar med tillräckligt täta spjälor för att hindra till och med valparna från att ta sig ut. De hittade en firma som hade ett stort utbud av just trägrindar och hade inget problem att hitta en variant som skulle passa.

På grinden skulle de naturligtvis också sätta upp en snygg skylt med kennelns namn, Huldas Hundar. Hulda var hundarnas anmoder. Hon levde tyvärr inte längre, men det skulle kännas så fint att pryda grinden med hennes namn. Det skulle möta dem varje gång de kom hem.

17 Jun 2023