Trapphusrenovering - planera projektet

Att renovera ett trapphus är en viktig del av underhållet. Det handlar om ett projekt som ger en ökad säkerhet och som dels också bidrar till en bättre grannsämja mellan de boende i fastigheten.

Men, det kommer också att vara ett projekt som, i allra högsta grad, påverkar de boende under tiden det fortlöper. Valet av utförare blir extra viktigt och här nedan ska vi gå igenom några viktiga punkter att reda ut innan man påbörjar ett projekt med att renovera ett trapphus:

  • Välj en erfaren partner. Det kan vara frestande att exempelvis anlita en vanlig målare och en snickare för en trapphusrenovering. Det finns emellertid tydliga skillnader mellan en utförare specialiserad på detta område och på, så att säga, vanliga hantverkare. En firma - som Stork Housing - har kunskapen om material och en kapacitet som gör att man kan ta sig an projektet från start till mål. Totalentreprenad är alltid att föredra i samband med en trapphusrenovering och i synnerhet om det handlar om större projekt. Ska ni enbart måla om så kanske en målare kan hjälpa er, men större projekt kräver mer planering och kunskap.
  • Planera. Hur pass omfattande renovering ska genomföras? Att exempelvis byta till säkerhetsdörrar, måla om, investera i nya passersystem och annat kan göra en stor skillnad både för det rent estetiska, men även för den dagliga vardagen. Det kostar mer, men det är också en mer långsiktig investering. Oavsett vilken typ av renovering det handlar om dock: se alltid till att den planeras och att alla informeras. Det kommer att vara lite påfrestande att leva i ett byggkaos.
  • Överväg alternativ. Att man kan måla om behöver inte innebära att man gör det. Menas: man kan exempelvis sätta kakel och klinkers, man kan sätta träpaneler och man kan exempelvis dekormåla för att ytterligare förhöja intrycket av en renovering i trappen. Ni har en massa alternativ och med rätt utförare kommer ni att välja det bästa för er.

Hitta rätt företag att hjälpa dig på storkhousing.se.

22 May 2023