Truckar är starka och långlivade

Truckar är relativt enkla arbetsredskap. De är starka, smidiga och solida. Har du behov av truck ibland kan du därför utan problem använda en begagnad.

Världens första truck konstruerades i USA på 1920-talet, alltså för hundra år sedan. När man ser på de grundläggande funktionerna är det inte mycket som ändrats sedan den tiden. Truckar används fortfarande framför allt till att lyfta och flytta tungt gods. För att få köra truck krävs en kortare utbildning i säkerhet och körteknik som ger ett så kallat truckkörkort.

Det var under andra världskriget som trucken kom att användas i större utsträckning. Tillverkningen sköt i höjden. Truckar gjorde att arbetet med tunga transporter och lyft belastade de som arbetade mindre. Både inom industri och militär blev hanteringen mer effektiv. Efter krigets slut startades ett företag med trucktillverkning i Sverige. År 2010 var företaget världsledande på handtruckar.

Truckar gör arbetet mindre påfrestande, effektivare och mer säkert

Truckar tillverkas numera i flera olika länder, bland annat Japan. Utvecklingen har lett fram till flera olika modeller för att möta växande behov. Moderna truckar är naturligtvis också bekvämare och utrustade med elektroniska hjälpmedel för att göra hanteringen säkrare och smidigare.

Har du behov av en truck finns det flera alternativ. Du kan hyra eller köpa en truck. Det finns begagnade truckar och helt nya. Användningsområdena är många och truckens flexibilitet gör den till ett perfekt redskap. När du kontaktar ett företag som arbetar med moderna truckar kan du få kunniga råd om vilket truck som bäst möter dina behov.

6 Apr 2023