Uppdrag inom VVS i Stockholm

Det som kallas för VVS kanske ses som endast rörmokeri. Men i Stockholm kan personal inom området hamna på en hel del olika slags uppdrag under veckan.

När man talar om VVS tror de flesta att man talar om rörmokare som drar ledningar och avloppsrör samt ansluter detta inuti en fastighet. Men förkortningen VVS betyder värme, vatten och sanitet. Det innebär att personal inom VVS också har värme på sin jobblista och att det är betydligt mer än bara enkla byten av kranar som personalen arbetar med.

Som VVS-tekniker kan man alltså hamna på uppdrag inom värme också. Och där kan det vara en av alla typer av värmepannor som ska få sin tillförsel och anslutas. Eller så kan det vara vattenburen värme i golvvärme eller radiatorer som man ska ansluta och få igång.

Så fungerar VVS i Stockholm

På ett VVS-företag i Stockholm är det ändå många uppdrag som handlar om vatten och avlopp. Men då är det även mer avancerade åtgärder som man kan ta på sig. Som att göra en relining av slitna avloppsrör eller att laga avloppsrör som gått sönder. Det kan bero på att man grävt av röret eller att grova trädgrenar har skadat ett avloppsrör på ett ställe.

Inom VVS är det många som försöker sig på att göra vissa åtgärder själva. Och det brukar sägas att man ska kunna en hel del för att ha eget hus. Men tyvärr kan det ibland vara till mer skada än nytta. För det kan krävas en VVS-tekniker för försäkringens skull.

9 Mar 2023