Vad är PVC fönster och varför ska man välja PVC fönster i huset?

Vilka är fördelarna med PVC fönster? Är de bra för miljön? Spara tid och energi och lär dig allt det viktigaste du behöver veta om PVC fönster här.

PVC fönster består av ett plastmaterial som heter polyvinylklorid som är förstärkt med ämnen som bland annat gör det värmetåligt och slagtåligt. Fördelarna med PVC fönster är många. De är väderbeständiga då de står emot sol, vind och vatten. De håller även borta korrosion, röta och missfärgning från insekter. De är i princip underhållsfria då de inte behöver målas. Det enda som kan behövas är att fönstren torkas av med en fuktig trasa med jämna mellanrum. Vissa PVC fönster kräver inte ens det utan är självrengörande då vind, dimma och regn spolar bort smutsen som bildats på rutan. PVC fönster är gjorda av ett hållbart material och håller en hög kvalitet jämfört med andra fönster på marknaden. I tester så har PVC fönster vunnit överlägset när det kommer till hållbarhet. De har även en bra isoleringsförmåga då de håller kvar värme och kyla i huset. En annan bra egenskap som PVC fönster besitter är att de stänger ute oljud och buller. Om man bor nära en väg eller skola så är PVC fönster ett självklart val om man vill ha en tyst innemiljö. PVC fönster finns i modern design till väldigt bra priser.

Att laga fönster

Är PVC fönster bra för miljön?

De isolerande egenskaper som PVC fönster har gör att huset inte läcker värme på vintern och håller kvar kall luft på sommaren. På vintern hålls värmen i huset och elkostnaden minskar. På sommaren kan kylan hållas kvar i huset och energikostnad för att kyla ner huset minskar även den. Det här är både bra för miljön och plånboken. Karmarna är tillverkade i material som kan återvinnas.

Vilken säkerhet har PVC fönster?

PVC fönster har egenskaper som gör att det krävs mycket höga temperaturer för att de ska brinna, vilket ger ett bra brandskydd. Då materialet är mycket hållbart så är PVC fönster svåra att krossa och bryta sig in i. Så förutom ett bra brandskydd så skyddar de även bra mot inbrottstjuvar vilket kan vara två viktiga aspekter att ta hänsyn till när man väljer fönster. På PVC fönster finns glaslisterna på insidan vilket gör att man kan tippa det inåt i vädringsläge istället för att ha det öppet vilket gör det svårare för inbrottstjuven.

21 Apr 2020