Vad innebär bygglovsritningar?

Ska du bygga ut eller bygga nytt? Anlita en expert för hjälp med dina bygglovsritningar! Då blir det garanterat 100% rätt från början, och du kommer ett steg närmare ditt drömbygge.

Bygglovsritningar är en obligatorisk del av en bygglovsansökan, som i sin tur är ett måste om du ska göra en tillbyggnad eller bygga helt nytt. Bygglov gäller främst vidbygglovsansökan som hus eller stuga, men det kan också behövas om du t.ex. vill sätta upp ett staket eller bygga en altan. Ett tips är därför att alltid ha som regel att kolla upp om bygglov behövs, innan du spikar första brädan eller murar första stenen. Ska du ansöka om bygglov gäller det att de ritningar som skickas in uppfyller alla de specifika krav som efterfrågas. Det ska klart och tydligt framgå hur byggnationen ska se se ut, var den ska placeras, vilken typ av fönster och dörrar som eventuellt ska installeras och vilka mått som är tänkta. Dessutom måste ritningarna vara fackmannamässigt gjorda. Det fungerar alltså inte med en hemmagjord variant, hur duktig man än är på att rita.

Proffshjälp förenklar processen

Att ansöka om bygglov kan ibland visa sig vara en lång och segdragen process. Inte sällan avslås ansökningar på grund av att detaljer saknas eller att ritningarna råkar ha brister. Genom att ta hjälp av en professionell bygglovsexpert undviker du sådana tråkiga missar, och slipper därmed en hel del huvudbry och gråa hårstrån. En bygglovsexpert kan allt om hur en bygglovsansökan går till, vad korrekta ritningar måste innehålla samt vilka krav som ställs för att processen ska gå igenom. Med erfarenhet och kompetens inom såväl byggbranschen som arkitektur, är en bygglovsentreprenör den bästa hjälpen för att få din ansökan godkänd så snabbt och smidigt som möjligt.

Vad kostar en bygglovsansökan?

En färdig bygglovsansökan ska alltid skickas in till den kommun där själva byggnationen så småningom ska uppföras. En avgift för ansökan tas alltid ut, men beroende på vilken kommun du bor i, kan denna avgift variera. Väljer du att ta hjälp av en firma med ritningarna och hela ansökningsprocessen, tillkommer dessutom en kostnad till det företaget. Enklaste sättet att snabbt få reda på vilka avgifter som gäller för din ansökan, är förstås att kolla med den kommun du bor i. Där kan du också få svar på hur processen går till, vad som krävs för ett godkänt bygglov och hur lång tid det brukar ta. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.bygglovsritningar.net/

3 Feb 2020