Välj solstolen framför målarpenseln

En dag slår det dig som ett ägg i pannan att fasaden ser för hemsk ut. Nästa sekund kommer en suck när du tänker på att semestern ska gå till att måla. Eller ska du kanske anlita någon istället?

Visst är det härligt att bo vid havet i landets västra huvudstad, Göteborg. Men det kommer också med en hel del jobb. För väta, salt och vindar gör att fasaden på ditt hus kommer behöva tas om hand om lite oftare än om du hade bott inåt landet. Äsch, vad gör väl det när du har havsutsikt och nära till allt som storstaden kan erbjuda. Och varför inte smita ifrån det jobbiga arbetet genom att anlita någon för din fasadrenovering i Göteborg? Så kan du tillbringa semestern med att bada och vila upp dig i solstolen. För doften av målarfärg är aldrig så ljuvlig som när du slipper måla själv.

Färgsort och kulör

När du ska måla om din fasad, eller när någon annan ska göra det, så ska du välja vilken färg och kulör som ska användas. Om du får hjälp av en professionell målare så kan du få goda råd och tips av denna. Men det kan ändå vara så att du vill välja en annan kulör än vad du har nu. Och det går alldeles utmärkt att göra. Det enda som kan skilja sig är mängden av underarbete som måste göras, eftersom en annan kulör kan göra att fler strykningar behövs. Annars går det alldeles utmärkt.

3 May 2021