Varför handla lokalt?

Att handla lokalt var förr i tiden en självklarhet. Inte minst eftersom alternativen var så få. Idag är det inte längre lika självklart. Du behöver inte ens handla mat från din lokala matbutik då matkassarna kan köras ut till dig via olika företag och tjänster. E-handeln växer så det knakar och får till och med konkurrens från butiker i Kina. Att handla lokalt har inte längre blivit lika viktigt – eller har det?

Att handla varor via E-handel är idag en självklarhet. Det är enkelt och snabbt. Allt kommer hem till hemmet eller närliggande postombud. Detta gäller allt från kapitalvaror till mat. E-handeln växer och tar över de lokala butikerna.

Inom tjänstesektorn är det inte lika stor konkurrens. Bor du Solna och önskar få golvslipning kan du inte kontakta ett företag i Kiruna (som kan ske vid E-handel). På vis skapas en automatisk avgränsning för hur långt bort företaget får vara beläget.

Det betyder däremot inte att du måste anlita ett företag just i Solna. När det är större arbeten, vilket en golvslipning bör räknas inom, så kan även offerter tas in från företag i andra delar av staden. Är det mycket stort arbete där hela hemmets golv ska slipas kan till och med offerter tas in från företag i Uppsala eller Västerås. Många pendlar nämligen till Stockholm för att utföra dessa större arbeten.

Fördelar med att tänka lokalt

  • Gynnar näringsliv och utveckling

Som nämndes ovan kan du anlita företag från andra delar av Stockholm och måste inte anlita ett företag från just din del av staden. Men genom att välja företag från Solna gynnas de lokala företagen vilket i sin tur ligger till grund för utvecklingen av näringslivet.

Ett tydligt exempel kan tas från små matvarubutiker som behöver läggas ner på grund av att kunderna istället åker lite längre för att komma till en storhandel. Handlar man inte lokalt ökar risken för att företag slås ut.

  • Bättre för miljön

Du kan anlita ett företag som åker ett par mil med bil varje dag för att komma till dig och tillbaka till företagets lokaler. Eller så väljer du ett företag från orten för er golvslipning vilket innebär att de bara behöver åka någon kilometer. Bättre för miljön och för näringslivet.

  • Lättare vid kontakt

När det kommer till golvslipning finns flera olika alternativ och möjligheter. Du kanske vill se på olika resultat eller till och med välja nytt golv. Oavsett så finns då fördelen i att företaget är nära. Att behöva åka genom hela Stockholm för att lämna in nycklarna eller välja lister är inte det smidigaste alternativet.

Det blir därmed bättre för miljön, bättre för näringslivet och enklare för dig att handla tjänster från lokala företag.

Här kan du läsa mer om ett lokalt företag i Solna som erbjuder bland annat golvslipning. 

 

25 Oct 2018